Bloemendagen van 2 tot en met 6 mei 2015

Boer Tom opent de Bloemendagen

De bekendste tulpenboer van Nederland opent de Bloemendagen op zaterdag 2 mei. Boer Tom plukt het eerste bosje tulpen uit de mini-tulpenpluktuin. Deze tuin is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt op het Sluisplein, middenin het winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna. De opening is om 12.00 uur. Lees verder.

Kom in het voorjaar naar de Kop van Noord-Holland. Het grootste aaneengesloten bollenteeltgebied van Nederland is meer dan een bezoek waard.Tijdens de Bloemendagen is de natuur op zijn mooist.

Mozaïeken

Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Andere activiteiten

Naast de mozaïeken zijn er ook bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen te bewonderen. 's Avonds zijn de meesten verlicht. U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Gratis

U bent van harte welkom om dit evenement te bezoeken. Het is gratis. Wij vragen wel een vrijwillige bedrage. Dit kunt u doneren via ons rekeningnummer of een bedrag in de spaarvarken doen die bovenop de infokastjes staat. Wilt u de Bloemendagen sponsoren? Daar zijn we heel blij mee!

Snel door naar

fietsroute
aanmelden deelnemers
opgave randactiviteiten
reserveren gids voor op bus

Ga naar de fietsrouteklik hier om je als deelnemer op te geven

klik hier om uw randactiviteit op te gevenreserveer hier een gids voor op een bus.