Bloemendagen 2016

Datum 2016 bekend!

De Bloemendagen worden in 2016 gehouden van 30 april t/m 4 mei. Zet het alvast in uw agenda! Zodra er meer informatie bekend is, leest u het hier op onze website en via onze social media kanalen.

Bloemendagen 2015 groot succes

De Bloemendagen 2015 zijn weer ten einde. Wij hopen dat u genoten heeft van het evenement. De belangstelling was weer groot. Wij hebben veel enthousiaste reacties gehoord. Wij hopen dat u ook volgend jaar weer een bezoekje brengt aan het kleurrijke evenement in de Noordkop. Zodra de datum bekend is, melden wij dat op deze website.

Nog even nagenieten van de Bloemendagen? Alle foto's staan online.

Maleficent van Kesteloo kampioen

De mozaïek Maleficent van Familie Kesteloo en prikploeg sleepte 113,25 punten in de wacht en werd daarmee kampioen mozaïeken 2015. Tweede is geëindigd Teeven Deal van de prikploeg Kleiweg aan de Kleiweg. Derde zijn de Prikkers van huis uit + prikploeg met Wij gaan voor Max. Lees meer.

Mozaïeken

De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Andere activiteiten

Naast de mozaïeken zijn er ook bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen te bewonderen. 's Avonds zijn de meesten verlicht. U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Gratis

U bent van harte welkom om dit evenement te bezoeken. Het is gratis. Wij vragen wel een vrijwillige bedrage. Dit kunt u doneren via ons rekeningnummer of een bedrag in de spaarvarken doen die bovenop de infokastjes staat. Wilt u de Bloemendagen sponsoren? Daar zijn we heel blij mee!

Snel door naar

Fietsroute
Uitslagen


Ga naar de fietsroute