Bloemendagen 2016

Bloemendagen officieel geopend door Hans Klok

De opening van de Bloemendagen met de ‘tulpenpluktuin’ bleek een magisch succes! Hans Klok opende met zijn betoverende show het bloemenevenement in Anna Paulowna.De illusionist plukte na zijn optreden het eerste bosje tulpen en overhandigde deze aan de kampioen van 2015. Vervolgens werd de tuin opengesteld voor de kinderen, die een prachtige bos mochten plukken voor hun allerliefste vriendje of vriendinnetje of familielid.

Onze 'eigen' goochelaar uit Breezand, Jasper Jongejans, beet het spits af tijdens de show. Met een aantal waanzinnige trucs verraste hij het publiek volkomen. Daarna deed Hans Klok er nog een schepje bovenop door zijn mooie assistente te laten zweven op een vlijmscherp zwaard en toverde hij de nieuwe Bloemendagenvlag tevoorschijn.Tot en met 4 mei kunt u nog genieten van de prachtige mozaïeken en werkstukken, fraai versierde bruggen en tuinen en van de vele exposities en andere randactiviteiten. Bij de Infostand, die u vindt aan de Smidsweg in Anna Paulowna, kunt u terecht voor een plattegrond en het infoblad.

U kunt zelf ook uw stem laten horen, door het stembiljet in de infostand in te leveren. Deze kunt u via deze site downloaden, maar ze liggen ook in de oranje infokastjes langs de weg! Dinsdag 3 mei wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

Geur en kleur tijdens Bloemendagen

Van 30 april t/m 4 mei staat de voormalige gemeente Anna Paulowna in het teken van geur en kleur vanwege de 63e editie van de Bloemendagen. In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die u gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) of met de daarvoor beschikbare bussen langs de kunstwerken rijden.

's Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen worden ook puzzelritten en workshops georganiseerd, waaraan u kosteloos kunt deelnemen. 

Net zoals vorig jaar wordt uw mening zeer op prijs gesteld, want we reiken weer een Publieksprijs uit in samenwerking met het NHD. Bij de informatiepost en in de infohokjes kunt u de hiervoor bestemde stembiljetten halen. De winnaar van de Publieksprijs wordt op de laatste dag van de Bloemendagen bekend gemaakt.

U bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. De Bloemendagen is een gratis evenement. Om dit zo te houden, vragen wij u een klein of iets groter bedrag over te maken op IBAN NL49RABO 00303 1523 03 t.n.v. Stichting Bloemendagen in Breezand. Graag tot ziens op de Bloemendagen!

Meer informatie: www.bloemendagen.nl. Volg ons op Facebook en Twitter.

Mozaïeken

De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Andere activiteiten

Naast de mozaïeken zijn er ook bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen te bewonderen. 's Avonds zijn de meesten verlicht. U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Gratis

U bent van harte welkom om dit evenement te bezoeken. Het is gratis. Wij vragen wel een vrijwillige bedrage. Dit kunt u doneren via ons rekeningnummer of een bedrag in de spaarvarken doen die bovenop de infokastjes staat. Wilt u de Bloemendagen sponsoren? Daar zijn we heel blij mee!

Snel door naar

Fietsroute
Uitslagen
Aanmelden deelnemers
Aanmelden randactiviteiten

Ga naar de fietsroute
Aanmelden deelnemersRandactiviteiten