Poldertuin


Fotogenieke Poldertuin heet u van harte welkom. De Poldertuin in Anna Paulowna biedt plaats aan maar liefst 200.000 bloembollen van ruim negentig kwekers uit het Noordelijk Zandgebied. U kunt de bloementuin bewonderen tussen zonsopgang en zonsondergang. De toegang is gratis. Honden zijn welkom, maar moeten wel aan de lijn.

Tijdens de Bloemendagen staat de Poldertuin in volle bloei. U kunt genieten van de vele soorten bloemen. En de tuin is ook zeker fotogeniek.
André Duivenvoorden, voorzitter Stichting Poldertuin, vertelt: “De Poldertuin bestaat al ruim een eeuw. Maar op deze wijze is de tuin vanaf 1982 ingericht. De bollen zijn nu voor de 32e keer geplant door dertien vrijwilligers. De Poldertuin is een begrip geworden in de regio. Door het grote assortiment van tulpen (230 soorten), narcissen (125 soorten), hyacinten (28 soorten) en bijzondere bol- en knolgewassen (35 soorten) is er een groot kleurrijk geheel dat het hele voorjaar bloeit.

De gemeente wilde vanaf 2014 minder geld voor de Poldertuin reserveren, gelukkig zijn wij een stichting geworden. Voor ons is er niet veel veranderd. Alleen het verzorgen van de gewassen komt er nu extra bij. Dat houdt in dat wij de uitgebloeide gewassen koppen en schoffelen tussen de perken in. Wij hebben een gezellige groep vrijwilligers en doen het met veel plezier!”

Type: Poldertuin

Adres: Molenvaart 2, , Anna Paulowna


Datums en tijden