Bloemendagen Bloemendagen 2020

Met pijn in ons hart hebben wij als bestuur besloten om de 67e editie van de Bloemendagen te annuleren.
Wij vinden het als bestuur niet verantwoord om met de huidige situatie en ontwikkelingen rondom het Coronavirus de Bloemendagen plaats te laten vinden van 18 t/m 22 april 2020. De gezondheid en veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers is belangrijker dan het door laten gaan van de Bloemendagen. De overheid adviseert om sociale contacten te vermijden, dus kunnen en mogen wij niet van deelnemers verwachten om nu en de komende periode samen te komen.
Wij willen iedereen bedanken voor het enthousiasme tot nu toe. En wat in een goed vat zit…
We gaan voor een extra kleurrijke Bloemendagen 2021! Zet alvast in de agenda; Zaterdag 17 t/m woensdag 21 april Bloemendagen 2021 🌷🍀☀️😀🌷

Van zaterdag 18 april t/m woensdag 22 april 2020 zal de voormalige gemeente Anna Paulowna weer volop in bloei staan en zal de 67e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn er dan vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die u gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) of met de daarvoor beschikbare bussen langs de kunstwerken rijden.

Nevenactiviteiten
's Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen worden ook puzzelritten en workshops georganiseerd, waaraan u kosteloos kunt deelnemen. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

Prijzen
Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs. 's Avonds is de prijsuitreiking vanaf 19.30 uur (Jeugd) en 20.30 uur (overige categorieën) in de Polderei Anna Paulowna. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze avond is de afsluiting van een gezellige week prikken.

U bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. De Bloemendagen is een gratis evenement. Om dit zo te houden, vragen wij u een klein of iets groter bedrag over te maken op IBAN NL49RABO 00303 1523 03 t.n.v. Stichting Bloemendagen in Breezand. Graag tot ziens op de Bloemendagen!