Bloemendagen Bloemendagen 2021

Kleurrijk evenement De Bloemendagen 2021 gaat niet door

In verband met de blijvende maatregelen rondom het Covid-19 virus heeft het bestuur van de Bloemendagen besloten om het evenement De Bloemendagen, welke gepland staat van 17 t/m 21 april 2021, niet door te laten gaan.

‘We hadden vorig voorjaar, na het annuleren van de Bloemendagen 2020, niet kunnen bedenken dat we ook dit jaar de Bloemendagen niet door laten gaan. De voorbereidingen die deelnemers nu moeten treffen, maar zeker ook het samenkomen op een later moment zijn binnen de verantwoordelijkheid van het bestuur en zijn leidend geweest in het besluit,’ aldus Kim Wilms, secretaris De Bloemendagen. De gezondheid en veiligheid van deelnemers en vrijwilligers staan voorop en zijn belangrijker dan het door laten gaan van het evenement. Maar ook het oproepen van bezoekers om naar de Polder af te reizen in trein, (touringcar)bus, fiets of auto voelt niet goed. ‘Ook al lijkt april nog ver weg en is het een evenement dat voornamelijk buiten plaatsvindt, we kunnen nu niet garanderen dat er dan al meerdere mensen bij elkaar mogen komen en willen het risico niet nemen’.

Het bestuur kijkt reikhalzend uit naar 2022, zet alvast in de agenda: zaterdag 16 t/m woensdag 20 april Bloemendagen 2022. Het zal een extra kleurrijke editie worden!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van zaterdag 17 april t/m woensdag 21 april 2021 zal de voormalige gemeente Anna Paulowna weer volop in bloei staan en zal de 67e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In de hele polder zijn er dan vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die u gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) of met de daarvoor beschikbare bussen langs de kunstwerken rijden.

Nevenactiviteiten
's Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht! U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen worden ook puzzelritten en workshops georganiseerd, waaraan u kosteloos kunt deelnemen. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

Prijzen
Vanaf 9.00 uur zaterdagmorgen rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs. 's Avonds is de prijsuitreiking vanaf 19.30 uur (Jeugd) en 20.30 uur (overige categorieën) in de Polderei Anna Paulowna. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze avond is de afsluiting van een gezellige week prikken.

U bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. De Bloemendagen is een gratis evenement. Om dit zo te houden, vragen wij u een klein of iets groter bedrag over te maken op IBAN NL49RABO 00303 1523 03 t.n.v. Stichting Bloemendagen in Breezand. Graag tot ziens op de Bloemendagen!