Charlie Chaplin Kampioen Bloemendagen 2017

30 - april - 2017

 

“Yes, we did it again!”, luidt de eerste reactie van het team ‘Prikkers van Huis uit + PP. Vorig jaar beloofden zij hun kampioenstitel van 2016 met man en macht te verdedigen. En dat is ze gelukt. Hun mozaïek ‘Charlie Chaplin’ kreeg maar liefst 113,0 punten, waarmee ze wederom de Kampioen Bloemendagen zijn geworden.

Prikploeglid Marja van Kuijeren is in de wolken: “Het was erg moeilijk om ons mozaïek van vorig jaar, ‘De Nachtwacht’ (schilderij Rembrandt van Rijn red.), te overtreffen. Maar met een ploeg van maar liefst 35 man, die allemaal keihard hebben gewerkt, hebben we het toch voor elkaar gekregen. Charlie Chaplin lijkt zo uit het mozaïek te lopen. Een feest om te maken en volgens ons ook om naar te kijken!”

KAMPIOEN MOZAIEKEN charlie chaplin

Waar het in 2016 aan het einde nog stressen werd om alles klaar te zetten voor de jury, liep dit jaar alles volgens plan. “Charlie kon rond 24.00 uur op vrijdag al in de tuin gezet worden. Met ‘De Nachtwacht’ werd dat behoorlijk wat later! Ik ben super trots op het resultaat en onze kanjers van prikkers.” Het mozaïek ‘Charlie Chaplin’ is tot en met woensdag 3 mei te bewonderen op J.C. de Leeuwweg 11 in Breezand.

Deelnemers leggen de lat hoog

Voorzitter Wouter op ’t Veld zei het al tijdens de prijsuitreiking: “Wat hebben de deelnemers de lat weer hoog gelegd! De jury had het ontzettend moeilijk.” En dat blijkt ook wel uit de puntentelling. Met slechts 0,3 punten verschil eindigde Fam. Kesteloo en PP met ‘Let Life Be Magic’ op de tweede plaats in de Ereklasse. Fam. Op ’t Ende + prikploeg pakte met ‘Koningin Anna Paulowna’ de derde plek met 111,3 punten.

Overige categorieën

Kampioen in de Toekomstcategorie (13 - 20 jaar) is Teekamp en Vrienden geworden met ‘War Horse’. Zij steken met kop en schouders boven de andere deelnemers uit met maar liefst 110,8 punten. Tweede werd Liz Verbruggen met ‘Tess Wester’ (91,2 punten), gevolgd door PP 4 Fun, die Ed Sheeran, Divide prikten (90,8 punten).

Bij de Jeugd werd voor derde keer op rij De Geldersebuurtprikkertjes kampioen. Hun mozaïek ‘A je to’ kreeg 106,5 punten.

De titel Kampioen Werkstukken is dit jaar veroverd door De Waard en Prikkers met ‘Ik hou van Holland’.

In de categorie ‘Eigen Huis&Tuin’ bleek, net als vorig jaar, Polder Residence Polder Hoeve het sterkst met ‘Zuiderzee in de polder’.

Bij de Straten ging Valkenfestival ervandoor met de Kampioenstitel met hun straat ‘Raad een lied en Geniet!’.

In de categorie Bruggen is sinds jaar en dag OJV tovh De Molen van Dekker koploper. Hoewel ze er nu behoorlijk wat concurrentie bij hebben gekregen, werden ze wederom kampioen. Dit jaar met ‘Molen’.

Extra prijzen

In de nieuwe categorie ‘Bedrijf in Kleur’ werd Deen Anna Paulowna kampioen. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door Tibo Luchttechniek.

De Fantasieprijs van Galerie Doolaard en atelier ‘de Keesschuur’ ging naar de Vermeerstars met hun werkstuk ‘Anna Paulowna second’. Daarnaast werd Joppe Vroone met zijn jeugd mozaïek ‘Miro’s Kunst HAAN’ beloond met de Fantasie aanmoedigingsprijs.

SNIP Muziek & Entertainment zorgde voor de Muziekprijs en die mocht prikploeg De Waard en Prikkers voor het werkstuk ‘Ik hou van Holland’ toe eigenen.

Laat uw stem horen!

Als laatste is er de Publieksprijs. Deze zal dinsdag 2 mei bekend worden gemaakt. Stemmen kan nog t/m maandag 1 mei tot 12.00 uur.

De deelnemers hebben stuk voor stuk weer prachtige creaties neergezet, waar de Stichting Bloemendagen enorm trots op is en die stuk voor stuk een prijs verdienen. U kunt ze t/m 3 mei bewonderen.

De complete uitslagen lijst van 2017 vindt u hier. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter!

Foto's volgen snel! Houdt de website in de gaten.