Martin Luther King Nederlands Kampioen Bloemendagen 2018

28 - april - 2018

Na vijf jaar pakt de prikploeg familie Op ‘t Ende de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Bloemendagen’ weer terug. In 2013 werd de prikploeg kampioen met JFK. Nu slepen ze de prijs binnen met Martin Luther King. De jury was o.a. zeer te spreken over de goede afwerking en beloonde het stuk met 107 punten. “Winnen is niet ons voornaamste doel, maar het is wel een ontzettend mooi compliment voor ons harde werken!”, laat prikker Ton Op ‘t Ende weten.

De prikploeg van Op ‘t Ende bestaat uit zo’n 15 man en dat zorgt volgens de prikker voor veel gezelligheid. “De week voorafgaand aan de Bloemendagen is misschien hectisch, maar het is ook gewoon heel erg leuk! Als je daarna op vrijdag rond 02.00 uur in de nacht samen het mozaïek in de tuin kunt zetten, kun je niet anders dan ontzettend trots zijn!”

Op ‘t Ende wordt op de voet gevolgd door de kampioen van vorig jaar: Prikkers van huis uit + prikploeg met het mozaïek ‘Hij gelooft in mij’ (105,5 pt). Op de derde plek is Prikploeg Lieve’s Hoeve met ‘Mindf*ck’ (104,6 pt) geëindigd.

Overige categorieën

In de categorie Toekomst (13 - 20 jaar) werd prikploeg CC prikkers met ‘Colourcat’ (98,4 pt) kampioen. PP for fun werd tweede met ‘Love Vincent’ (95,1 pt) en de derde prijs ging naar Teekamp en vrienden met ‘2pac' (91,5 pt).

Bij de jeugd werd voor de vierde keer op rij De Geldersebuurtprikkertjes kampioen. Dit keer met ‘Haai alarm’. Ze kregen maar liefst 109 punten van de jury, die vooral te spreken was over de mooie details. Tweede werd Kinderen Van der Lee met ‘Ons Lenteschilderij’ (104 pt), gevolgd door ‘Marilyn Monroe’ (103 pt) van Liefdingen.

De titel Kampioen Werkstukken is net als vorig jaar voor De Waard en Prikkers met ‘Texel’ (108,6 pt). In de categorie Eigen Huis&Tuin gingen Fanja&Femmy er met de eerste prijs vandoor met ‘Kunst&Cultuur aan de Molenvaart’ (108 pt). Sportief Valkenhof werd in de categorie Straten eerste met ‘Valkenhof in het zweet’ (88,5 pt). Bij de Bruggen-categorie bleek de groep De brug tovh slagerij Kramer het sterkst met ‘Tilly Tulp’ (92,5 pt). Swim to fight Cancer - Hollands Kroon pakte de eerste prijs in de categorie Bedrijven in Kleur.

Extra prijzen

De Fantasieprijs van Galerie Doolaard en atelier ‘de Keesschuur’ ging naar ‘Texel’ van De Waard en prikkers. SNIP Muziek & Entertainment verzorgde de Muziekprijs. De Poldersteiners scoorden deze prijs met hun ‘Ja ja, een Fabeltjestablet’.

Als laatste is er de Publieksprijs. Deze zal dinsdag 3 mei bekend worden gemaakt. Stemmen kan nog t/m maandag 30 april tot 12.00 uur (zie infostand of website).

Bloemendagen t/m 2 mei

De deelnemers hebben ook dit jaar weer prachtige creaties neergezet, waar de Stichting Bloemendagen enorm trots op is! Kom langs om al dit moois zelf te bekijken. Dat kan nog t/m 2 mei.

Download hier de volledige Uitslagenlijst 2018. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.