Taart voor Familie Teekamp

16 - april - 2017

Stichting de Bloemendagen verloot ieder jaar een taart van Bakkerij Alkemade onder de eerste tien inschrijvingen. Dit jaar mocht de prikploeg van Jolanda en broer Johan Teekamp er van smullen.

Familie Teekamp neemt al sinds 1994 deel aan de Bloemendagen. Inmiddels is zelfs de tweede generatie opgestaan, die vorig jaar de eerste prijs bemachtigde in de Toekomst-categorie. “Dat was natuurlijk fantastisch, maar ook wij ‘oudjes’ vierden vorig jaar een feestje. We werden namelijk tweede in de ereklasse”, vertelt Johan trots. Jolanda valt hem bij: “En dat voor een huis-tuin-en-keuken-prikploeg! We hebben nu eenmaal geen grote schuur waar we in kunnen werken, dus dat is af en toe best een uitdaging.”

Gezelligheid in de tent
De twee prikploegen werken gezamenlijk in een grote tent voor de garage van een van de deelnemers. Johan legt uit hoe ze te werk gaan: “Het mozaïek staat in de garage en in de tent wordt al het voorbereidend werk gedaan, zoals de bloemen knippen en de naalden erin steken. Het is klein, maar fijn! Er is altijd een gezellige sfeer en we zorgen voor lekkere hapjes en drankjes.”

De vaste club van de familie Teekamp bestaat uit zeven mannen en vrouwen, maar daar blijft het vaak niet bij. “Er komen altijd familieleden of vrienden helpen. Die zijn ook meer dan welkom. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om het mozaïek op tijd af te krijgen. Vorig jaar heb ik slechts een uurtje geslapen voordat de jury langskwam, maar het is het meer dan waard geweest!”

File voor de mozaïek 
De Familie Teekamp doet niet mee om te winnen, het gaat ze om de bezoekers. Johan legt uit waarom: “Uiteraard is het leuk om met een prijs naar huis te gaan, maar het is voor ons vooral van belang om in de ereklasse te eindigen. Je krijgt daardoor veel meer bezoekers, dan dat je bijvoorbeeld in de tweede klasse eindigt. Dat hebben we zelf ervaren. Vorig jaar stond er een file in de straat waar onze mozaïek te zien was en dat geeft echt een kick! De bezoekers maken het extra leuk en daarom schrijven we ons ieder jaar steevast in.”

De voorbereidingen voor het nieuwe kunstwerk zijn al vol in gang. “Alles staat klaar. We maken een mozaïek van Marilyn Monroe, met de titel ‘Only the public can make a star’. Het canvas is ongeveer 1,50 bij 2,50 meter. Dus dat wordt weer hard werken, maar ik heb er ontzettend veel zin in weer!”, besluit Johan met een grote glimlach.

Het mozaïek van de Familie Teekamp kunt u bewonderen tijdens de Bloemendagen van 29 april t/m 3 mei op Klaverblad 4 in Anna Paulowna.

Wilt u ook meedoen met de Bloemendagen? Inschrijven kan via de website www.bloemendagen.nl.

Op de foto: Ingrid Onderwater (secretaris Bloemendagen), de dames van Bakkerij Alkemade en Johan en Jolanda Teekamp.