Natuurlijk! Nanda Hoep


Zinspiratie Breezand organiseert de expositie 'Natuurlijk! Nanda Hoep' tijdens de Bloemendagen 2023 In de St. Janskerk te Breezand

Nanda Hoep is een bekroonde Nederlandse kunstenaar. Haar werken worden op grote schaal geëxposeerd in binnenland- en buitenland, onder andere in België, Groot-Brittannië en Taiwan. Internationaal staan haar werken hoog aangeschreven en vallen dan ook regelmatig in de prestigieuze art-prijzen, waaronder een 1e prijs bij de American Art Awards. Haar werk vindt over de hele wereld zijn weg en maakt derhalve deel uit van diverse (inter)nationale collecties.
In de jaren negentig begon Nanda met het maken van portretten in pastelkrijt van haar kinderen en startte daarna wildlife-schilderijen te maken met olieverf. De rest is geschiedenis. Inmiddels staat de naam Nanda Hoep synoniem voor ongekende fijnheid en bijna fotografische schilderijen. Door haar persoonlijke visie is haar kunst expressiever dan klassiek realisme of fotografie. Dit komt door de tweede laag in de schilderijen: aan de ene kant een mooi, realistisch geschilderd beeld, aan de andere kant een sterke sentimentele waarde. Het moment waarop het oog van een geschilderd dier het oog van de toeschouwer ontmoet, is echt magisch!
Als geen ander beheerst de in Nieuwerbrug woonachtige Nanda de techniek om met olieverf in bijna transparante lagen haar schilderijen in detail op te bouwen en te laten leven. Haar realistische schilderijen kenmerken zich door de rijke contrasten en opvallende composities met een enorme diepte en levendigheid.
Na een lange periode dieren te hebben geschilderd, zijn bloemen inmiddels ook inspiratie geworden voor haar schilderijen. Uitvergroot en met veel detail en warme kleuren.
Het jaar 2023 begint voor de Nieuwerbrugse opnieuw goed. Alle drie door haar in-gezonden schilderijen zijn geselecteerd door het grootste en meest toonaangeven-de kunstplatform van Azië: de International Artist Grand Prize Competition in Tai-wan. Van de 4262 ingezonden kunstwerken uit 76 landen van over de hele wereld werden er 108 kunstwerken uitgekozen om als finalist mee te draaien op de komen-de expositie A.R.T in het World Trade Center in Taipei in mei 2023

Type: Expositie

Adres: Wijd. Spaansweg 58, 1764 GL, Breezand


Datums en tijden

22/04/2023
Gehele dag
23/04/2023
Gehele dag
24/04/2023
Gehele dag
25/04/2023
Gehele dag
26/04/2023
Gehele dag