Taart verloot onder de eerste tien inschrijvingen Bloemendagen 2024

04 - maart - 2024

De inschrijving voor de Bloemendagen 2024 is zondag 18 februari j.l. geopend. Zoals ieder jaar wordt er onder de eerste tien inschrijvingen een taart verloot van Bakkerij Alkemade. Dit jaar mag prikploeg ‘Cor’s kroost’ de taart ophalen om er met elkaar van te smullen!

Simone Hendriksen Pronk, kleinkind van opa Cor: “De naam Cor's kroost slaat op onze vader Cor Kortekaas. Oorspronkelijk kwam hij uit de zuid, en opgegroeid tussen de bloembollen. Cor's kroost bestaat uit een groep van 7 zussen en 1 broer, een zeer hecht gezin na het vroeg overlijden van beide ouders. Al jaren doen zij mee met de Bloemendagen met het maken van een mozaïek en dit jaar met een werkstuk. De taakverdeling is duidelijk: de oudste generatie knipt en doet de spelden in de bloemetjes, de kleinkinderen tekenen het ontwerp en prikken de bloemetjes op het bord. Het onderwerp wordt op verjaardagen besproken en iedereen mag een idee inbrengen, dan wordt er gekozen. Naast heel veel gezelligheid wordt er tijdens de prikweek ook hard gewerkt! Zelfs de achterkleinkinderen maken een mozaïek onder de naam Cor's kleine kroost”.
Benieuwd naar het eindresultaat? Vanaf zaterdag 20 april zijn de creaties van deze familie te bewonderen aan de Stoomweg 48 in Breezand.

Ook meedoen met de Bloemendagen? Inschrijven kan tot 2 april via de website www.bloemendagen.nl/inschrijven. Ook activiteiten kunnen worden aangemeld tot 2 april. De Bloemendagen 2024 zijn van zaterdag 20 april t/m woensdag 24 april.

Op de foto: Simone Hendriksen Pronk en Diana IJzer Kamminga ontvangen namens prikploeg Cor’s kroost een heerlijke taart uit handen van Marijke Zwirs namens Bakkerij Alkemade en bestuurslid Bloemendagen Kim Wilms.