Jesus Christ Superstar² Nederlands Kampioen Bloemendagen 2019

27 - april - 2019

Jesus Christ Superstar² Nederlands Kampioen Bloemendagen 2019

Voor de allereerste keer heeft Prikploeg Lieve’s Hoeve de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Bloemendagen’ gewonnen! In 2015 werd de prikploeg Kampioen Werkstukken. Nu slepen ze de prijs binnen met Jesus Christ Superstar².  De vakjury was unaniem over de winnaar en de top 3 en beloonde de Nederlands Kampioen met 118,6 punten. “Als wij tevreden zijn, dan is het goed!” laat prikker Martine Laghuwitz weten.

De prikploeg Lieve’s Hoeve bestaat uit een grote groep vrienden en familie en deze keer was het prikken anders dan anders. “Normaal zie je tijdens het prikken al het resultaat, maar nu pas op het moment dat het in de tuin werd gezet. Iedereen bleef stil, het was meteen goed!” Het mozaïek is te bewonderen aan de Meerweg 52 Breezand. Nummer twee is de Familie Kesteloo en prikploeg geworden met 115,7 punten met het mozaïek ‘Wolf terug in NL’. Op de derde plek zijn de Zusjes Duineveld geëindigd het mozaïek Rafiki met 113,1 punten. De top 3 verdient allen ereklasse met lof van de jury.

Overige categorieën

Bij de categorie Toekomst (13 - 20 jaar) werd prikploeg 4 Fun met ‘Onthutst’ kampioen (112,5 pt). Cor’s mini Kroost met ‘Nijntje, lief klein konijntje werd tweede (95,5 pt) en de derde prijs ging naar Prikkende Studenten met ‘Moonlight’ (91,7 pt). Bij de titel Kampioen Werkstukken werd De Gelderse Buurt prikkers met ‘Het verhaal van…’(110,4 pt) kampioen met op de voet gevolgd door Jan-Evert en de Zandvaart prikkers met ‘Duck 65 jaar’ (109 pt). De derde prijs ging naar De Hyacintjes met ‘Op de foto met Jungle book’ (106,9 pt).

Bij de jeugd heeft VermeerMAX met ‘Op pad’ gewonnen(108,5 pt). Dries en Eline van der Lee zijn geëindigd op de tweede plek met ‘Ode aan ‘de Middenweg’ (104,8 pt). Met 103,2 punten zijn de Poldersteinertjes geëindigd op de derde plek met ‘Dombo klein wasje!

Bij de Bruggen-categorie bleek ‘Kinderbrug’ van Fanja & Femmy het sterkst (109,1 pt). Porta Via pakte de eerste prijs in de categorie Bedrijven in Kleur met ‘Dé pizzaria van Anna Paulowna (81,5 pt). De categorie Eigen Huis is gewonnen door ‘Waar is de kermis??’ door de familie Vledder (115,3 pt).

Extra prijzen

De Fantasieprijs van Galerie Doolaard en atelier ‘de Keesschuur’ ging naar ‘Valkenhof zet alles op het spel!’ door buren Valkenhof. De Fantasie Aanmoedigingsprijs, ook beschikbaar gesteld door Galerie Doolaard en atelier ‘de Keesschuur’ is gegaan naar ‘Dagboek van een muts’ door De Blondies. De Muziekprijs, beschikbaar gesteld door SNIP Muziek en Entertainment is dit jaar gewonnen door ‘Scouting’ door de Vermeerboys.

Als laatste is er de Publieksprijs. Deze zal maandagmiddag 29 april bekend worden gemaakt. Stemmen kan nog t/m maandag 29 april tot 12.00 uur via www.bloemendagen.nl/nieuws/publieksprijs-2

Bloemendagen t/m 1 mei

De deelnemers hebben ook dit jaar weer prachtige creaties neergezet, waar de Stichting Bloemendagen enorm trots op is! Kom langs om al dit moois zelf te bekijken. Dat kan nog t/m woensdag 1 mei. Daarnaast zijn er tal van activiteiten om het dagje uit compleet te maken.

Meer info en alle uitslagen zijn te vinden op www.bloemendagen.nl. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Uitslagenlijst 2019